Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd

Koudschuim matras of pocketvering; wat is de beste optie?

Door een goede nachtrust kun je het maximale uit je dag halen. Je hebt meer energie, betere focus, een vrolijke stemming, een goed immuunsysteem en je ziet er zelfs veel energieker en frisser uit. Maar welk matras geeft je nou de beste nachtrust; een koudschuim matras of een matras met springveren?

Koudschuim matras

Een matras van koudschuim is gemaakt van polyether en houdt je letterlijk koel als je slaapt. Het schuim heeft een open celstructuur waardoor vocht netjes wordt afgevoerd en je bed lekker fris blijft. Daarnaast is het flexibel en elastisch. Hierdoor heeft het een goede veerkracht en ondersteunt het schuim je lichaam optimaal, bij welk gewicht dan ook.

Pocketveren matras

Een pocketvering matras, ook wel springveren matras, bestaat uit metalen veren verpakt in een pocket. Deze pockets kunnen los van elkaar bewegen en bieden hiermee ondersteuning en elasticiteit. Een springveren matras bestaat uit verschillende zones die afgestemd zijn op specifieke lichaamsonderdelen. Per zone wordt gebruik gemaakt van verschillende pocketvering voor de verschillende lichaamsdelen. Ze kunnen wel nadeinen als je je omdraait of uit bed stapt.

Welk matras past het best bij mij?

Beide soorten matrassen hebben een goed ventilerend vermogen voor de nacht. Het pocketvering matras heeft wel een paar nadelen, die het koudschuim matras niet heeft.

Waar de vering van het matras inzakt en daardoor nadeint bij beweging, voel je het op een koudschuim matras nauwelijks tot niet als je partner zich ‘s nachts omdraait of ‘s ochtends vroeg opstaat als jij nog even kunt blijven liggen. Zelf een glas wijn op de hoek van het matras blijft staan als jij je beweegt!

Bij langer gebruik zal het metaal van de springveren verzwakken door alle druk die het te verduren heeft. Ook wordt je lichaamsgewicht niet gelijkmatig verdeeld op springveren, waardoor je sneller met rugklachten uit bed zult stappen. In tegenstelling tot het koudschuimmatras die de druk perfect verdeeld, ongeacht je postuur of gewicht, zodat je volledig uitgerust en opgeladen je dag kunt starten.

Ook qua hygiëne kun je beter kiezen voor een koudschuim matras. Bij een pocketvering matras wordt de ruimte tussen de springveren vaak een broedplaats voor huisstofmijt en andere bacteriën. Je zal dan ook nooit een springveren matras in een ziekenhuis vinden.

Het perfecte koudschuim matras

Het koudschuim matras heeft duidelijk een hoop voordelen. Daarom hebben we de beste schuimsoorten bij elkaar gezocht en eindeloos getest tot we de perfecte samenstelling hebben ontdekt. Vijf lagen van de allerhoogste kwaliteit, zodat jij zorgeloos kan slapen en 100% opgeladen weer wakker wordt.

Twijfel je nog? Wij laten het je graag zelf ervaren. Daarom probeer je ons koudschuim matras nu 100 dagen gratis uit.

In een wereld
van slapende merken zijn wij klaarwakker.

Het is onze missie om mensen te helpen om meer uit het leven te halen door ze een goede nachtrust te bieden op ’s werelds beste matras. Om mensen met een lach hun bed uit te laten stappen en de dag vol energie te leven. Daar doen we het voor. Vandaar dat het merk Kingaru volledig in het teken staat van ‘Recharge for life’: letterlijk het opladen voor het leven. Om vandaag met alle rust af te sluiten en morgen energiek opnieuw te beginnen.

Lees ons verhaal